Outbound

Termín Outbound sa v letectve používa na označenie lietadla alebo iného dopravného prostriedku, ktorý je vychádzajúci alebo odchádzajúci z určitého bodu alebo letiska. Je to dôležitý letecký odborný výraz, ktorý označuje pohyb lietadla z letiska alebo inej destinácie do cieľového bodu na trase letu.

V leteckých operáciách je dôležité presne sledovať a identifikovať pohyb lietadla, najmä ak ide o jeho odchod z letiska alebo iného prevádzkového miesta. Termín Outbound je v tomto kontexte využívaný na komunikáciu medzi leteckými posádkami, dispečermi a riadiacimi vežami letísk.

Piloti a leteckí dispečeri využívajú označenie Outbound na letiskách po celom svete na označenie lietadiel, ktoré odchádzajú z brány alebo odštartujú z dráhy. Táto informácia je nevyhnutná pre riadenie letovej prevádzky, zabezpečenie bezpečného odchodu lietadla z letiska a zabezpečenie plynulého letového prevádzkového procesu.

Medzinárodná organizácia civilného letectva (ICAO) stanovuje štandardy a kódy, ktoré sa používajú v leteckej komunikácii, vrátane označení pohybu lietadiel. Skratka OUBD sa používa na jednoznačnú identifikáciu pohybu lietadla, ktoré je na ceste von z letiska alebo z iného miesta.

Outbound má skratku OUBD. OUBD (Outbound) patrí medzi skratky a kódy, potrebné na dekódovanie a kódovanie dokumentov, ktoré sú plne v súlade s ICAO (International Civil Aviation Organization) – Dokument 8400 Skratky a kódy.

Komentáre k článku Outbound (4)

  1. Outbound lety sa týkajú odletov z jedného miesta na iné, často súvisia s medzinárodnými alebo domácimi cestami, kde sa cestujúci premiestňuje z východiskového bodu na svoj cieľ.

  2. Regulácia frekvencie outbound letov by mohla pomôcť znížiť emisie a environmentálny dopad, avšak môže to mať negatívne hospodárske dôsledky a obmedziť osobnú slobodu cestovania.

Poradňa

Potrebujete radu? Chcete pridať komentár, doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥